top of page

Fire Cupping massage

Wist je dat cupping massage naast het herstellen van de spieren na een training nog veel meer voordelen kent? Zo versterkt het onder andere ons immuunsysteem.

Cupping massage is zeer geschikt om de immuniteit te versterken. Hiervoor wordt de behandeling gericht op het brandpunt van het immuunsysteem: de nek, boven rug en schouders. Het vrij, helder en stromend houden van deze zone is een absolute must bij alle behandelingen voor mensen met een chronische verkoudheid, griep, sinusinfecties en luchtweginfecties.

Hoe werkt Cupping massage?
De zuigende werking van Cupping bevrijdt de gestagneerde circulatie in de weefsels en trekt gifstoffen naar de oppervlakte, waar ze op de juiste manier worden verwerkt en uit het lichaam worden verwijderd. Hierdoor blijven velen achter met het beroemde kenmerk van Chinese ontgifting: rode of paarse hickies.
Cupping kan geen gezond bloedvat aanraken, alleen een gestagneerd bloedvat dat al verstopt is en vol druk staat. Vaten in ontstoken, pathologisch weefsel zijn kwetsbaar en breken gemakkelijk door het zuigen van een cup. Dit zorgt ervoor dat het ooit ‘verstopte’ vat zich transformeert naar een gezondere, genormaliseerde toestand. Kijk, bij cupping hebben we te maken met weefsels waarin het bloed al pathologisch stagneerde.
Gezond weefsel veroorzaakt geen blauwe plekken en veroorzaakt geen klontering onder de kracht van cupping.
Als je iemand ziet die cupping heeft en er uit ziet als iemand die door ronde cirkels wordt geslagen, komt dat omdat hij al een bijzonder intens niveau van opgeslagen gifstoffen en stagnatie in stijf, problematisch weefsel had. Je ziet dit vaak bij patiënten tijdens of na de griep.
Gezonde weefsels die aan dezelfde cuppingkracht worden blootgesteld, zullen niets anders vertonen dan een roze verkleuring van de huid die snel verdwijnt na verwijdering van de cup.
Het is niet ongewoon om na het cuppen intense rode of paarse vlekken te zien in het pijngebied. Cupping herstelt de juiste stroming door uw systeem, waardoor u de energie terugkrijgt die u ooit door spanning verloor.
Na het cuppen merken patiënten met een naderende verkoudheid vaak het verdwijnen van een loopneus, mist in het hoofd, stijfheid en pijn.
Het beste is om cupping te gebruiken om een ​​verkoudheid of griep helemaal te voorkomen door een vrije en heldere stroom in je nek en rug te laten stromen, nu en in de herfst en winter.

 

Nu het voorbehoud: Cuppen is niet voor iedereen geschikt.Er zijn mensen met bepaalde aandoeningen (bijvoorbeeld stollingsstoornissen) die geen goede kandidaten zijn voor de Cupping massageDus als u niet zeker weet of het iets voor u is, vraag het dan aan uw acupuncturist of arts voordat u begint aan een Cupping massage.

bottom of page