top of page

Hot Stone massage

Een hot stone massage helpt u te ontspannen en verlicht de gespannen spieren in het lichaam, zodat u losser wordt. Tijdens het proces worden hete stenen van basalt (stenen van vulkanische rotsen die warmte vasthouden) op specifieke delen van het lichaam geplaatst. Het is een fijne vorm / onderdeel van een massage. Hieronder leest u meer over de voordelen van deze ontspannende massagetechniek, waarbij u later dankbaar bent dat u hier kennis mee heeft gemaakt.

De voordelen van een hot stone massage:

  • Vermindering van stress en angst:

Een hot stone massage is buitengewoon goed voor het verminderen van stress en angst. Studies hebben ook aangetoond dat het de bloedcirculatie verbetert. Verder is het ook heel nuttig bij het verminderen van pijn en stress die vaak optreden na operaties (in dat geval dient u wel eerst met uw arts te overleggen of een massage passend is).

  • Vermindering van pijn:

Een hot stone massage is buitengewoon goed in het vergroten van de bloedtoevoer naar het getroffen gebied. Het helpt ook elke vorm van spierspasmen te verminderen en verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

  • Verlicht symptomen van auto-immuunziekten:

Het is bekend dat deze massage voorbeeldige effecten heeft bij de behandeling van fibromyalgie (langdurige (chronische) pijn in je spieren en bindweefsel) en andere chronische pijnaandoeningen. Studies hebben gesuggereerd dat de patiënten die deze massage ontvingen minder pijn ervoeren en ook beter sliepen. Het hielp ook om de triggerpoints voor pijnbestrijding beter aan te pakken.

  • Vermindert de symptomen van kanker:

Hot stone massagetherapie voor kanker is slechts een alternatieve behandeling die bedoeld is als aanvulling op de bestaande behandeling(en). Het is op geen enkele manier de bedoeling dat dit de verschillende, agressievere behandelwijzen ondermijnt. Een hot stone massage bestrijdt de pijn, stress, angst en misselijkheid die gepaard gaan met kanker en zorgt voor een geruststellend menselijk tintje. Dit zorgt, samen met de andere behandelingen, voor een positief resultaat.

  • Helpt de slaap te vergroten:

Heeft u last van slapeloosheid? Gooi die slaappillen weg en ga eens voor een hot stone massage. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze massage een veel beter alternatief is voor de pillen en een betere werking heeft. Het helpt het lichaam los te maken en te ontspannen, waardoor de slaap wordt bevorderd. Bovendien zorgt het voor een meer herstellende slaap.

  • Verhoogt de immuniteit:

Een goede massage met hete stenen is ook goed in het versterken van de immuniteit, waardoor u zich kunt ontdoen van eventuele infecties die u anders zou kunnen oplopen.

bottom of page