top of page

Gua Sha gezichtsmassage

Gua Sha gezichtsmassage zorgt voor een betere collageen-productie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines. Voordelen van een Gua Sha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke en gladde huid.

Uit diverse onderzoeken zijn de hieronder vermelde voordelen van Gua Sha gezichtsmassage gebleken. Veel van de onderzoeken hebben echter een klein aantal deelnemers.
Het is mijn advies bij twijfel (of een behandeling voor u passend is) overleg te plegen met uw arts voordat u de keuze maakt voor een Gua Sha gezichtsbehandeling. Deze behandeling is absoluut geen vervanging voor een medische behandeling.

 1. Verlicht spanningshoofdpijn en migraine. Gua Sha gezichtsmassage verbreekt spieradhesies om spanning en pijn te verlichten.

 2. Vermindert wallen in het gezicht door de lymfedrainage te vergroten. Dit helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

 3. Maakt strakke kaakspieren los om te helpen bij TMJ (temporalmandibular joint). Dit is het gewricht tussen het slaapbeen en de onderkaak, waarbij dysfunctie betekent da het gewricht niet goed werkt en pijn geeft. Gua Sha gezichtsmassage kan hierbij verlichting geven.

 4. Helpt bij fijne lijntjes, slappe huid en cellulitis door de productie van collageen te bevorderen. Het geeft geen dramatische resultaten en wordt niet beschouwd als een vervanging voor Botox, fillers, laser of chirurgie.

 5. Verlicht de sinusdruk (sinusdruk ontstaat wanneer de sinusgangen achter uw ogen, neus, wangen en voorhoofd verstopt zijn).

 6. Verhoogt de bloedcirculatie en -stroom om de teint en huidskleur te verbeteren (acné en dermatitis). Dit helpt zuurstof en voedingsstoffen naar de huid te brengen.

 7. Verlicht pijn aan het bewegingsapparaat om te helpen bij acute en chronische nekpijn en rugpijn.

 8. Verbetert het immuunsysteem.

 9. Verlicht angst.

 10. Helpt vermoeidheid tegen te gaan.

 11. Vermindert slapeloosheid.

 12. Symptomen van de perimenopauze (ook wel bekend als de menopauze overgang). Vrouwen vonden in één onderzoek dat het hielp bij onder meer stemmingswisselingen, slaapproblemen en opvliegers.

bottom of page